Kontestan MasterChef Eksperimen Masak di Dapur Karantina

Ternyata MasterChef Contestants dapet libur juga kalo weekend. Jadi ngapain aja dong mereka weekend? Yang pasti, selaen pergi nonton rame2 or jalan2 ke Mall, mereka juga adain MasterChef kecil2an di dapur karantina!

Source:
http://ramadan.okezone.com/read/2012/10/19/299/706398/kontestan-masterchef-eksperimen-masak-di-dapur-karantina

Chef Vera

LEWAT tayangan di televisi, kita hanya tahu bahwa kontestan MasterChef Indonesia Season 2 jago memasak. Tantangan demi tantangan yang mampu dijawab ternyata berkat hasil eksperimen tiada henti.

Based on what we saw on TV, we know that the contestants of MasterChef Indonesia Season 2 are very skillful when it comes to cooking. What we don’t know is that they were able to go through the challenges because of the never ending experiments.

Cerita di balik layar MasterChef Indonesia Season 2 mungkin tak banyak diketahui pemirsa di rumah, Mulai dari kesalahpahaman yang berujung perselisihan sampai kebersamaan mereka di karantina. Kebersamaan para kontestan ternyata juga dipupuk di akhir pekan, saat mereka secara bergiliran melakukan eksperimen di dapur tempat karantina.

Many viewers might not know the story behind the scene. From the misunderstanding that ended in disagreement to the togetherness of the contestants during the quarantine period. They also built their relationship during the weekends, when they took turn experimenting in the kitchen.

“Kalau Sabtu dan Minggu, kerjaan kita biasanya ke Carrefour. Belanja, terus masak di pantryapartemen. Jadi, misalkan hari ini aku yang masak, nanti yang nge-judge teman-teman. Jadi bergiliran,” tutur Vera “MasterChef” saat bertandang ke redaksi Okezone di Gedung HighEnd, Jalan Kebon Sirih, Jakarta, baru-baru ini.

“We usually went to Carrefour during the weekend. We went grocery shopping and then cooked them in the apartment. So, let’s say it’s my turn to cook today, I would cook and the rest of my friends (contestants) would judge my dish. We would take turn in doing so.” Said Vera “MasterChef” when visiting Okezone in High End Building, Jalan Kebon Sirih, Jakarta, recently.

Menurut perempuan bernama lengkap Vera Christiani Setiadi ini, aktivitas tersebut dilakukan untuk melatih kemampuan memasak dan belajar kreasi baru. Pendapat sesama kontestan juga sangat berguna untuk menilai hasil masakan mereka. Desi (39, direktur hotel asal Bangka) dan Joice (60, ibu rumah tangga asal Jakarta) biasanya yang paling banyak berkomentar.

According to Vera Christiani Setiadi, they did this activity to practice their cooking skill and to create new invention. The opinions of fellow contestants are very useful in judging their dishes. Desi (39, Hotel Director from Bangka) and Joice (60, Homemaker from Jakarta) usually gave the most comments of all contestants.

“Pas weekend, setiap orang cuma dapat satu masakan karena masak kan lumayan lama. Apalagi, cuma ada satu dapur dan satu kompor. Biasanya yang mulai duluan Mami Joice sama Mami Desi, karena mereka biasa bangun paling pagi,” ujar anak kedua dari tiga bersaudara ini.

On the weekend, each person could only cook one dish because it took a while to cook and because we only had one kitchen and one stove. Normally, Mommy Joice and Mommy Desi would start first because they always woke up earlier than the rest of us.`Said the second child of three siblings.

Perempuan 23 tahun ini mengatakan, tidak tersedia alat masak di pantry apartemen tempat para kontestan MasterChef Indonesia karantina. Karena itulah, alat masak dibawa dari rumah. Nah, yang biasanya rajin membawa adalah Desi.

The 23 year old said that the apartment where the contestants were quarantined didn`t provide the kitchen equipment in the pantry. Because of that, they had to bring their own equipment. Desi was the one who consistently provided the equipment.

“Panci-pancinya dibawa sama Mami Desi, banyak banget sampai ada 7. Karena Mami Desi punya rumah juga di Jakarta, dia sering minta suaminya untuk dibawain alat masak,” tutupnya.

“The one who usually brought the pots and pans was Mami Desi, she brought so many that we had 7 of them in the kitchen. Because Mami Desi also lives in Jakarta, she often asked her husband to bring the equipments.” She closed.

3 responses to “Kontestan MasterChef Eksperimen Masak di Dapur Karantina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s